Kefty z kuřecího mletého masa po bulharsku

21.07.2022 11:09

PŘÍPRAVA

  • 500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy

  • 3 cibule

  • Sůl

  • 1 lžíce koření čubrica

  • 1 – 2 lžičky drceného pepře

  • 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky

  • olej

 

POSTUP

V míse smíchejte kuřecí mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku. Vše důkladně promíchejte, osolte, opepřete a přidejte čubricu.

Rozpalte gril. Ze směsi udělejte nejdříve kuličku, kterou následně vytvarujte v malou placičku. Potřete olejem a dejte na gril.

Hotové kefty podávejte s grilovanou zeleninou nebo se salátem.

Tip: Použijte koření čubrica i na oblíbenou grilovanou zeleninu

 

Foto a text Drůbežářského závodu Klatovy: