Kachní prsa s červenou kari omáčkou
 
           
                    15.11.2021 18:11    
              									
                    
		
		      
                        
                      			
              
                    
                      
                
          
            
PŘÍPRAVA
- 
	
2 x kachní prsa
 - 
	
3 polévkové lžíce curry pasty
 - 
	
1 - 2 kapie
 - 
	
2 menší rajčata
 - 
	
3 silnější plátky ananasu
 - 
	
300 ml kokosové mléko
 - 
	
2 lžíce thajské rybí omáčky
 - 
	
cukr, olej, sůl
 - 
	
l/8 l kuřecího vývaru
 - 
	
zelená bazalka
 - 
	
chilli papričky
 
POSTUP
Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte kari pastu a za stálého míchání ji asi minutu opražte. 
Jakmile se rozvoní, vlijte polovinu kokosového mléka, promíchejte a nechte povařit.
Zřeďte kuřecím vývarem, provařte a přidejte na velmi tenké plátky nakrájená kachní prsa, ananas, kousky kapie, rybí omáčku, cukr a nakonec rajčata. Vaří se 3 až 5 minut.
Zelenina by neměla být rozvařená. Před podáváním případně lehce dosolte. Podává se s rýží.
