Jednoduchá bábovka

PŘÍPRAVA
- 
	2 hrnky polohrubé mouky 
- 
	1 hrnek mléka 
- 
	1 hrnek moučkového cukru 
- 
	1 prášek do pečiva 
- 
	2 vejce 
- 
	½ hrnku oleje 
- 
	kakao, podle chuti, ale nešetříme, jinak bude bábovkové mramorování příliš světlé 
- 
	olejový sprej na vymazání formy nebo máslo 
- 
	hrubá mouka na vymazání nebo mleté ořechy 
POSTUP
Bábovkovou formu ymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou
Všechny suroviny smícháme dohromady, bez kakaa! Polovinu směsi nalijeme do bábovkové formy, druhou polovinu obarvíme kakaem a nalijeme opatrně do formy na světlé těsto. Obě těsta také můžeme vrstvit postupně, bábovka bude mít lepší mramorování.
Pečeme v troubě na  cca 170°C. Propečení zkoušíme špejlí. Bude li po vytažení suchá, můžeme bábovku vyjmout z trouby. Necháme lehce ochladnout  a vyklopíme.
 
Foto pixabay.
