Jablečný koláč z haluškového těsta

24.10.2019 08:39

 

Příprava
 

Na těsto: 

  • 1 balení Halušek Labeta, 

  • 1 kávová lžička Kypřicího prášku do pečiva Labeta, 

  • 120 g cukru, 

  • 130 g tuku na pečení, 

  • 130 ml vody

Na náplň: 

  • 4 oloupaná a nahrubo strouhaná jablka 

  • 1 kávová lžička skořice, 

  • 2 vanilinové cukry Labeta 

  • cukr dle chuti

Postup

Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Oba díly rozválíme dle velikosti plechu. 

Na plech vyložený pečicím papírem položíme jeden díl a posypeme náplní, kterou připravíme promícháním potřebných ingrediencí. 

Vše přiklopíme druhým dílem rozváleného těsta. Povrch propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 20-25 minut. Po upečení pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.

Zdroj Labeta