Brokolicová varianta francouzských brambor

PŘÍPRAVA
- 
	
1 kg brambor
 - 
	
2 vejce
 - 
	
1 kelímek smetany ke šlehání
 - 
	
2 červené cibule
 - 
	
1 brokolice
 - 
	
150 g goudy
 - 
	
sůl
 - 
	
pepř
 - 
	
muškátový květ
 - 
	
máslo na vymazání pekáčku
 - 
	
zelené bylinky na posypání hotového pokrmu
 
POSTUP
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, brokolici převaříme rovněž v osolené vodě. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a začneme rovnat do vymaštěného pekáčku.
Prokládáme na kolečka nakrájenou červenou cibulí a brokolicí rozdělenou na malé růžičky. Pak přidáme další vrstvu brambor, cibule a brokolice dokud nespotřebujeme všechny suroviny.
Posypeme strouhanou goudou. Zalijeme rozšlehanou smetanou s osolenými vejci, špetkou muškátového květu a pepře.
Pekáček uložíme do trouby a pečeme na 180°C asi 30 minut. Hotový pokrm posypeme čerstvými bylinkami podle chutě.
Foto: pixabay
