Gnocchi z ricotty a sýru Asiago s houbovou omáčkou
Suroviny (pro 4-6 osob)
Na gnocchi:
-
500 g ricotty
-
250 g hladké mouky
-
120 g nastrouhaného sýru Asiago stravecchio + na posypání
-
2 vejce
-
sůl
-
bílý pepř
Na omáčku
-
100 g hříbků
-
100 g žampionů
-
50 g vlašských ořechů
-
60 ml olivového oleje
-
cibule
-
sůl
-
černý pepř
Postup
-
Začněte přípravou omáčky: očistěte houby, nakrájejte je na plátky a smažte na pánvi spolu s najemno nakrájenou cibulí, špetkou soli a pepře asi 10 minut. Část hub ponechte stranou na ozdobu.
- Vlašské ořechy nasekejte najemno, do mixéru přidejte usmažené houby a mixujte. Během mixování postupně přilévejte olej až do chvíle, kdy vznikne hustá omáčka.
-
Nyní si připravte gnocchi: do mísy dejte mouku, okapanou ricottu, vejce, nastrouhaný sýr Asiago stravecchio, špetku soli a pepře a vše promíchejte.
-
Těsto přesuňte na pomoučený vál a dál zpracovávejte, až je hladké a kompaktní.
-
Vytvarujte válečky o průměru asi 2 cm a nakrájejte je na kousky dlouhé 1,5 cm. Stiskněte je zadní stranou vidličky, aby získaly ten správný tvar, a položte je na pomoučený vál.
-
Přiveďte do varu dostatečné množství lehce osolené vody a dejte vařit gnocchi. Slijte je hned, jak vyplavou na povrch.
-
Uvařené gnocchi přesypte do velké pánve, přidejte k nim houbovou omáčku a hrst nastrouhaného sýru Asiago stravecchio, promíchejte a servírujte ozdobené osmaženými plátky hub.