Gnocchi z ricotty a sýru Asiago s houbovou omáčkou

Suroviny (pro 4-6 osob)

Na gnocchi:

  • 500 g ricotty 

  • 250 g hladké mouky

  • 120 g nastrouhaného sýru Asiago stravecchio + na posypání 

  • 2 vejce

  • sůl

  • bílý pepř

Na omáčku

  • 100 g hříbků

  • 100 g žampionů

  • 50 g vlašských ořechů

  • 60 ml olivového oleje

  • cibule

  • sůl

  • černý pepř

 

Postup

  1. Začněte přípravou omáčky: očistěte houby, nakrájejte je na plátky a smažte na pánvi spolu s najemno nakrájenou cibulí, špetkou soli a pepře asi 10 minut. Část hub ponechte stranou na ozdobu. 

  2. Vlašské ořechy nasekejte najemno, do mixéru přidejte usmažené houby a mixujte. Během mixování postupně přilévejte olej až do chvíle, kdy vznikne hustá omáčka. 
  3. Nyní si připravte gnocchi: do mísy dejte mouku, okapanou ricottu, vejce, nastrouhaný sýr Asiago stravecchio, špetku soli a pepře a vše promíchejte. 

  4. Těsto přesuňte na pomoučený vál a dál zpracovávejte, až je hladké a kompaktní. 

  5. Vytvarujte válečky o průměru asi 2 cm a nakrájejte je na kousky dlouhé 1,5 cm. Stiskněte je zadní stranou vidličky, aby získaly ten správný tvar, a položte je na pomoučený vál. 

  6. Přiveďte do varu dostatečné množství lehce osolené vody a dejte vařit gnocchi. Slijte je hned, jak vyplavou na povrch. 

  7. Uvařené gnocchi přesypte do velké pánve, přidejte k nim houbovou omáčku a hrst nastrouhaného sýru Asiago stravecchio, promíchejte a servírujte ozdobené osmaženými plátky hub. 

     < Zpět