Chlebová polévka s houbami a sýrem Asiago stravecchio
Suroviny (pro 4-6 osob)
Na gnocchi:
-
400 g staršího chleba
-
1 l vývaru
-
200 g hub dle vlastního výběru
-
sýr Asiago stravecchio v množství dle chuti
-
extra panenský olivový olej, máslo, sůl
Postup
-
Nejprve dejte vařit vývar se třemi lžícemi olivového oleje. Jak začne vývar vřít, přidejte chleba nakrájený na kousky a míchejte, až vznikne jednolitá směs. Tu nechte za častého míchání vařit další asi půl hodinu.
-
Mezitím očistěte houby, nakrájejte je na plátky a orestujte na pánvi na troše oleje, osolte a opepřete.
-
Polovinu chlebového vývaru pak nalijte do zapékací mísy, přidejte houby a Asiago nastrouhané na hoblinky a zalijte zbylou polovinou vývaru.
-
Navrch opět nasypte hoblinky sýru Asiago. Přidejte několik oříšků másla a dejte na chvíli gratinovat do trouby při 200°. Servírujte ozdobené pár kousky hub a trochou sýra.