CHIA RAŽENKA SE SALSOU PICO DE GALLO A GRILOVANÝMI KREVETAMI S KORIANDREM 

Zdroj: Dokrupava.cz

Potřebujeme:

  • 2 chia raženky

  • 10 větších syrových krevet (mražených, nikoliv předvařených)

  • 1 masité rajče

  • ¼ manga

  • ¼ červené cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 3 snítky čerstvého koriandru

  • 3 snítky kadeřavé petrželky nasekané nadrobno

  • ½ chilli papričky

  • šťáva z ½ limetky

  • kousek másla na opečení krevet  sůl, pepř

Postup

Nejprve si připravíme salsu Pico de Gallo (kohoutí hřebínek), chutnou  a krásně barevnou. Rozpůlíme jedno masité rajče a vydlabeme z něj vnitřek. Rajče nakrájíme na  velmi jemné kostičky, stejně tak  nasekáme i  další  ingredience – ¼ manga, ¼ červené cibule, jeden stroužek česneku, ½ chilli papričky. Přidáme tři snítky čerstvého koriandru, šťávu z ½ limetky, sůl, pepř a vše zamícháme.

Nyní  upravíme  krevety. Do receptu volíme raději větší a syrové. Mohou být i mražené, ale rozhodně ne předvařené. Nejprve si připravíme tři snítky kadeřavé petrželky rozsekané spolu s jedním stroužkem česneku. Rozpálíme pánev s kouskem másla a rozmrzlé krevety opečeme poměrně rychle do růžova. Ke konci opékání krevety osolíme a posypeme petrželkou s česnekem. Po vychladnutí je vyloupeme a použijeme do sendviče.

Chia raženky podélně rozkrojíme, naplníme zlehka salsou a přidáme krevety. Raženku můžeme ještě dozdobit snítkami koriandru.

< zpět