CHIA RAŽENKA S VEPŘOVOU PANENKOU

dokrupava.cz

 

Potřebujeme

  • 2 chia raženky

  • ½ polévkové lžíce pomazánkového másla

  • ½ čajové lžičky dijonské hořčice

  • ½ čajové lžičky majonézy

  • špetku (špičku lžičky) uzené červené papriky

  • 2 nadrcené stroužky česneku

  • 8–10 lístků čerstvého baby špenátu

  • ½ žluté a ½ červené papriky

  • 6 koleček cukety

  • cca 150 gramů vepřové panenky

  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:
 

Jako první připravíme pomazánku s uzenou paprikou. Smícháme ½ polévkové lžíce pomazánkového másla, ½ čajové lžičky dijonské hořčice, ½ čajové lžičky majonézy. Pak přidáme ještě na špičku lžičky uzenou červenou papriku a také dva stroužky nadrceného česneku.

Následuje grilovaná zelenina. Půlky žluté a červené papriky zbavíme semínek, osolíme a můžeme je posypat také směsí italských bylinek. 

Papriky ogrilujeme a poté dáme do silnějšího igelitového sáčku zapařit na cca 30 minut. Po vychladnutí oloupeme kůži z papriky a můžeme servírovat do sendviče. Cuketu nakrájíme na kolečka, lehce ji osolíme a opepříme. 

Zakápneme olivovým olejem a ogrilujeme. Poctivě opláchneme zhruba 10 lístků baby špenátu a necháme osušit.

Na tenčí kolečka nakrájíme také vepřovou panenku, kterou rovněž pokapeme olivovým olejem, posolíme a okořeníme dle chuti. Poté ji zprudka ogrilujeme na rozpáleném grilu.

Chia raženky podélně rozřízneme a namažeme je pomazánkou s uzenou paprikou. Následně na půlky raženky naklademe lístky baby špenátu, střídav plátky zeleniny (prokládáme barvy) a plátky masa. 

< zpět