1. Rýže se zeleninou a párečky

 

PŘÍPRAVA:

  • 125 g rýže parboleid

  • 300 ml zeleninového vývaru

  • zelenina podle osobních preferencí mrkev, hrášek, červená paprika, ledový salát

  • hrst černých oliv

  • 3 tenké libové párky

  • cibule

  • sůl, pepř

  • 1–2 lžíce oleje

 

POSTUP:

Na mírném ohni rozehřejte ve velké hlubší pánvi olej. Přidejte cibuli a nechte ji asi 5 minut smažit. Pak přidejte na kolečka nakrájené párečky a smažte dalších 5 minut.

Přisypte rýži a za stálého míchání restujte 5 minut, potom přidejte část vývaru a mírně vařte dalších 5 minut. Průběžně podlévejte, aby se měla tekutina šanci vstřebat do rýže.

Dolijte zbytek vývaru, na vedlejší pánvi lehce osmažte zvolenou zeleninu aby zůstala křupavá. Když bude rýže měkká a krémová, přimíchejte k ní zeleninu a dochuťte podle potřeby.

Foto:pixabay

 

<Zpět