1. Rýže se zeleninou a párečky

PŘÍPRAVA:
- 
	125 g rýže parboleid 
- 
	300 ml zeleninového vývaru 
- 
	zelenina podle osobních preferencí mrkev, hrášek, červená paprika, ledový salát 
- 
	hrst černých oliv 
- 
	3 tenké libové párky 
- 
	cibule 
- 
	sůl, pepř 
- 
	1–2 lžíce oleje 
POSTUP:
Na mírném ohni rozehřejte ve velké hlubší pánvi olej. Přidejte cibuli a nechte ji asi 5 minut smažit. Pak přidejte na kolečka nakrájené párečky a smažte dalších 5 minut.
Přisypte rýži a za stálého míchání restujte 5 minut, potom přidejte část vývaru a mírně vařte dalších 5 minut. Průběžně podlévejte, aby se měla tekutina šanci vstřebat do rýže.
Dolijte zbytek vývaru, na vedlejší pánvi lehce osmažte zvolenou zeleninu aby zůstala křupavá. Když bude rýže měkká a krémová, přimíchejte k ní zeleninu a dochuťte podle potřeby.
Foto:pixabay
