Zapečené masové mističky s bramborovým pyré

                  Zapečené masové mističky

 

Foto: pixabay

           

Postup:

Ve větším kastrolu na oleji zprudka asi 3 minuty opečte nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Přidejte maso, zamíchejte a opékejte dalších asi 5 minut.

Přisypte mouku, zamíchejte, přidejte vývar, rajčatový protlak, pepř, worcesterskou omáčku, sůl a duste asi 50 minut pod pokličkou.

Příprava bramborového pyré: Oloupané nakrájené brambory uvařte v osolené vodě. Vodu slijte, přidejte máslo, mléko, sůl a rozmíchejte na jemnou kaši. Nakonec vmíchejte nastrouhaný čedar.

Na dno vymazaných žáruvzdorných misek vložte masovou směs, na ni navrstvěte bramborovou kaši. Misky naskládejte do menšího pekáčku (bude se s nimi lépe manipulovat) a pečte asi 20 minut, dokud povrch pyré nebude zlatavě zapečený. 

 

   

Příprava 

  • 750 g mletého hovězího masa

  • 750 g brambor

  • 300ml hovězího vývaru

  • 130 g čedaru

  • 1 řapík celeru

  • 1 mrkev

  • 1 cibule

  • 3 polévkové lžíce mléka

  • 2 lžíce oleje

  • 2 lžíce Worcesterské omáčky

  • 30 g másla

  • 2 kávové lžičky hladké mouky

  • 1 polévková lžíce rajského protlaku

  • sůl, pepř

<< zpět