Zapečené masové mističky s bramborovým pyré
Foto: pixabay
Postup: Ve větším kastrolu na oleji zprudka asi 3 minuty opečte nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Přidejte maso, zamíchejte a opékejte dalších asi 5 minut. Přisypte mouku, zamíchejte, přidejte vývar, rajčatový protlak, pepř, worcesterskou omáčku, sůl a duste asi 50 minut pod pokličkou. Příprava bramborového pyré: Oloupané nakrájené brambory uvařte v osolené vodě. Vodu slijte, přidejte máslo, mléko, sůl a rozmíchejte na jemnou kaši. Nakonec vmíchejte nastrouhaný čedar. Na dno vymazaných žáruvzdorných misek vložte masovou směs, na ni navrstvěte bramborovou kaši. Misky naskládejte do menšího pekáčku (bude se s nimi lépe manipulovat) a pečte asi 20 minut, dokud povrch pyré nebude zlatavě zapečený.
|
Příprava
750 g mletého hovězího masa
750 g brambor
300ml hovězího vývaru
130 g čedaru
1 řapík celeru
1 mrkev
1 cibule
3 polévkové lžíce mléka
2 lžíce oleje
2 lžíce Worcesterské omáčky
30 g másla
2 kávové lžičky hladké mouky
1 polévková lžíce rajského protlaku
sůl, pepř