Španělská polévka Escudella
Zdroj: www.receptynakazdyden.cz
Postup: Fazole a cizrnu namočte ve studené vodě na jeden den. Každé zvlášť uvařte doměkka. Nechte okapat, maso zalijte vodou, která zůstala po vaření. Pak množství vody doplňte do obsahu 3 litrů. Přidejte Knorr Bohatý bujón Kuřecí a Knorr Bohatý bujón Hovězí a česnek. Vše nechte vařit po dobu až 4 hodin (uvařené kuřecí maso vytáhněte dříve). Bujón, který takto vznikne, by měl být velmi silný a neprůhledný. Maso vyjměte z bujónu a nakrájejte na menší kousky. Do připraveného vývaru přidejte brambory, zelí, koření, uzeninu, vařené fazole a cizrnu. Nechte vařit ještě 20-30 minut do chvíle, až budou všechny vařené složky úplně měkké. Dle chuti přidejte kmín a také troškou soli a pepře. Před servírováním do polévky přidejte maso a promíchejte. Do polévky přidejte smetanu a servírujte ji se škvarky z bůčku, posypanou čerstvě nakrájenou pažitkou.
|
Příprava
1 vepřové koleno
300 g hovězího masa s kostí
5 kuřecích stehen
200 g bílých suchých fazolí
100 g cizrny
500 g oloupaných brambor nakrájených na kostky
500 g hlávkového zelí nakrájeného na kostky
100 g klobásy chorizo, je možné použít i jinou, která obsahuje větší množství papriky
100 g šunky serrano nebo jiné sušené šunky
5 zrnek černého pepře
2 stroužky česneku
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky koriandru
1 kalíšek Knorr Bohatý bujón kuřecí
1 kalíšek Knorr Bohatý bujón hovězí