Rychlé telecí roládky s chřestem a bramborovými rösti

                   

 

Zdroj: www.receptynakazdyden.cz

 

           

Postup:

Maso rozklepejte na velké tenké pláty (o tloušťce zhruba 4 mm), osolte, opepřete a potřete Gurmánskou hořčicí Hellmann´s. 

Na pánvi rozehřejte olej a maso, jeden plátek po druhém z obou stran zprudka a velmi rychle opečte (uvnitř musí zůstat syrové).

Poté ho okamžitě srolujte do rolády a spíchněte párátkem, aby se nerozbalilo. Před podáváním pak rolády vložte na 5 minut do rozehřáté trouby dopéct.

Do velkého hrnce dejte vařit vodu, přidejte sůl, cukr a citrónovou šťávu. Chřest opláchněte, oloupejte, zbavte suchých konců a uvařte do poloměkka (asi 5 minut, záleží na tloušťce chřestu).

Brambory oloupejte, hrubě nastrouhejte, osolte a opepřete. Potom je naběračkou rozetřete na suchou rozehřátou teflonovou pánev a vytvarujte střapatou placku. Pečte z obou stran do zlatova a do křupava.

Na talíře naaranžujte bramborové rösti, zešikma rozkrojené telecí rolády a horký chřest, který přelijte omáčkou z Majonézy Light Hellmann´s s pažitkou a kapary.

   

Příprava 

  • 600 g telecích plátků

  • 4 lžíce Gurmánské hořčice Hellman´s

  • 4 lžíce oleje

  • 2 lžíce cukru krupice

  • 1 citrón

  • 12 kusů chřestu

  • 6 kusů brambor

  • 200 g Hellmann´s majonézy

  • 1 lžička naložených kapar

  •  špetka pažitky 

<< zpět