Tartaletky bez lepku s pomerančovou náplní

 

Potřebujete:

Linecké cukroví bez lepku Labeta

100 g másla

3 vejce

75 g cukr krupice

BIO pomeranč, 100 ml smetany

Postup:

Připravíme si těsto na linecké cukroví podle návodu na krabičce (připravenou směs vymícháme s vejcem a máslem). 

Těsto vyválíme, ale nebudeme vykrajovat, místo toho jím vyložíme formičky na tartaletky.

 Těsto ve formičkách propícháme vidličkou a dáme péct na 10 min při teplotě 180 °C. 

Mezitím si nachystáme pěnu z jednoho vajíčka, jednoho žloutku, šťávy a kůry z jednoho pomeranče a 75 g cukru krupice. Do směsi přimícháme 100 ml smetany. 

Náplň rozdělíme do tartaletek, zvýšíme teplotu ne 200 °C a pečeme, dokud v nich náplň neztuhne (cca 15-20 min).

Zdroj: Labeta.cz