MINI ZMRZLINOVÝ DORTÍK
ze zmrzliny Kuba
Budete potřebovat:
~ 4 vejce
~ 260g cukru krupice
~ 130ml slunečnicového oleje
~ 220g polohrubé mouky
~ 40g holandského kakaa
~ 8g prášku do pečiva
Postup
Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Vedle do misky prosijte sypké suroviny (mouka, kakao a prášek do pečiva). Do vaječné pěny na střídačku přidejte olej + sypké suroviny (mouka, kakao a prášek do pečiva). Nakonec pomalu přilejte vodu
Forma 17cm, péct ve vyhřáté troubě 170 °C.
Pokud těsto vylijete např. na plech, doba pečení se zkrátí. Kontrolu proveďte pomocí špejle, jakmile ji vytáhnete z těsta suchou, je korpus upečený.
Po vychladnutí pomocí vykrajovátka o průměru 7cm vykrájejte kolečka.
Tvarohový krém Kubík:
~ 250g mascarpone
~ 120g lehce povolené tvarohové zmrzliny Kubík (1,5 balení/kelímku)
~ čerstvé nebo mražené maliny
~ trocha cukru na doslazení
Mascarpone s lehce povoleným Kubíkem vyšlehejte do hladkého krému. Dle chuti případně doslaďte cukrem moučka.Do poloviny krému zapracujte rozdrcené maliny.
Skládání dortíku:
Kruhové vykrajovátko vyložte pevnou fólií, dospod vložte kolečko piškotu. Na to nastříkejte pomocí cukrářského sáčku malinový a tvarohový krém. Nahoře přiklopte dalším kolečkem piškotu. Dejte do mrazáku ztuhnout.
Na dekoraci:
Stékaná čokoláda:
~ 70g bílá čokoláda
~ 30g smetana 31%
~ bílá a růžová barva na čokoládu
Rozehřejte čokoládu a smíchejte ji se smetanou, obarvěte dle libosti. Nechte stranou trochu zchladnout. Čokoládou ozdobte vychlazené dortíky.
Zdroj: Prima zmrzlina / spolupráce s cukrářkou Stanisavou Mutlovou (PunkRockCakes)