Plněné zelné listy

 
Foto: pixabay
 

 

PŘÍPRAVA

  • 1 kilogram plecka mletého

  • 20 kusů spařených zelných listů

  • 2 cibule

  • 4-5 stroužků česneku, pepř, sůl, majoránka

  • 1 hrnek uvařené rýže

  • 10 dg slaniny

  • cherry rajčátka

  • zakysaná smetana

POSTUP

Mleté maso dejte do mísy, podle chuti přidejte koření, pepř, majoránku, mletou papriku a drcený česnek. Přidejte uvařenou vystydlou rýži a hmotu propracujte.

Zelné listy spařte v horké vodě, na straně, kde je list silnější, kousek odkrojte, aby se snáze ohýbal. V pekáčku osmažte jemně nakrájenou slaninu a cibuli.

Připravte si zelné listy, které postupně naplňte masovou směsí, smotejte a oba konce uzavřete párátkem nebo provázkem.

V pekáčku osmažte jemně nakrájenou slaninu a cibuli. Zabalené zelné listy rovnejte na dno, přidejte cherry rajčátka. Ze zbytku masové směsi vytvořte kuličky a přidejte do pekáčku. Podlijte vodou.

Zapékejte v předehřáté troubě a občas podlijte. Podávejte se zakysanou smetanou a ozdobte upečenými rajčátky.

 

< Zpět