Torta al formaggio umbra

 

 

PŘÍPRAVA:

  •  500 g mouky

  •  cca 100 g sýru Gran Moravia

  •  cca 150 g sýru Pecorino Romano

  •  pár kousků Ementálu

  •  sklenička mléka

  •  25 g droždí, pepř

  •  máslo

  •  4 vejce


 POSTUP

Rozmíchejte droždí v hrnečku s mlékem (ohřejte ho tak akorát, aby nebylo horké). 

Do mísy (nebo na dřevěnou desku) nasypte mouku a uvnitř vytvořte důlek. Do důlku vyklepněte vejce a pořádně je rozmíchejte. 

Přidejte nastrouhaný Gran Moravia a Pecorino, trochu pepře a droždí s mlékem. Všechno pořádně promíchejte. Nakonec do těsta vmíchejte malé kousky ementálu, Pecorina a sýru Gran Moravia. 

Nechte kynout minimálně 2 hodiny – těsto zakryjte utěrkou. 

Vezměte formu, vymažte ji máslem a vložte do ní těsto. Vyhřejte troubu na 180 stupňů a dejte péct těsto na cca 40 minut, dokud nezezlátne. Nakonec ho vyndejte a nechte vychladnout. 

Podávejte nakrájené jako chleba s italským salámem, vařenými vejci a pomazané majonézou (kdo má rád). 

(© I love Italy blog pro www.laformaggeria.com)