Křupavé košíčky ze sýru Gran Moravia plněné ricottou

 

 

PŘÍPRAVA: 

Na košíčky: 

  • 250 g čerstvě nastrouhaného sýru Gran Moravia

  •  ¼ lžičky čerstvě namletého pepře,

  • 1 lžička olivového oleje na vymazání plechu,

na náplň: 

  • 170 g ricotty

  • ¼ hrnku smetany na šlehání (například 38 % čerstvá smetana z La Formaggeria Gran Moravia)

  •  ½ lžičky tymiánu

  •  2 lžičky hladkolisté petrželky

  •  nakládaná sušená rajčata

  •  čerstvě mletý pepř, sůl

  •  sýr Gorgonzola DOP Dolc

POSTUP


Předehřejte troubu na 175 °C. Na plech lehce vytřený olivovým olejem položte pečicí papír. Naneste na něj hromádky strouhaného sýru Gran Moravia a lehce opepřete. 

Z hromádek udělejte kolečka o průměru cca 5 cm. Pečte je po menších dávkách. Když kolečka začnou bublat a zlátnout, vyndejte je z trouby a ještě teplé placičky ohněte přes naběračku tak, aby získaly tvar košíčků. 

Ricottu, smetanu, bylinky, pepř a sůl smíchejte a dejte do lednice. Pak směsí naplňte sýrové košíčky. Ozdobte kouskem sušeného rajčátka. 

Vyzkoušejte i další variantu: část ricotty nahraďte sýrem Gorgonzola DOP Dolce a vše dobře vyšlehejte na hustý krém. Nepřidávejte bylinky, aby více vynikla chuť sýru Gorgonzola. 

(© www.laformaggeria.com)

< Zpět