Pečená lízátka na špejli nebo na misce

PŘÍPRAVA

  • 1 vejce

  • 70 g polohrubé mouky

  • ½ lžičky prášku do pečiva

  • 80 g cukru krupice

  • 30 g másla

  • 90 ml vody

  • špetka soli

  • 200 g bílá čokolády nebo barevná cukrová poleva Master Martini

  • potravinářská barva

  • špejle na lízátka a zdobení

  • speciální silikonová forma na Cake pops

           POSTUP

1. Mouku prosejte, přidejte prášek do pečiva a špetku soli. Vodu a máslo zahřejte, dokud se máslo nerozpustí. Vejce vyšlehejte do pěny při nejvyšší rychlosti šlehačem a přisypávejte cukr. Poté po lžících zašlehávejte mouku a máslo. Těsto vlijte do formy, přikryjte vrchní části a péčte 15 minut na 180 °C. Upečené těsto nechte vychladnout.

2. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a konec špejle do ní namočte a následně napíchněte do kuličky. Ty poté nechte odpočinout v mrazničce, aby se lépe nanášela poleva. Mezitím si připravte cukrovou polevu dle návodu nebo udržujte čokoládu tekutou pro další aplikaci.

3. Vychlazené kuličky namočte do polevy a pomalu otáčejte , aby se poleva rovnoměrně roztekla po celém obvodu. Ozdobte, zapíchněte do stojanu a dáme opět vychladit. Můžete servírovat na špejlích nebo samostatně. Tomu také přizpůsobte zdobení.

Více informací i další inspiraci najdete na www.SvetCukraru.cz

< Zpět