Houbový rýžový Kuba s praženými ořechy

Suroviny:

  • 4 hrsti sušených hřibů

  • 650 g rýže basmati Sůl

  • pepř

  • 4 lžíce sádla

  • 3 cibule

  • 5 stroužků česneku majoránka

  • olej z vlašských ořechů

  • 2 hrsti vlašských ořechů

Postup:

1) Houby spařte horkou vodou a nechte pár minut stát.

2) Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka – řiďte se návodem na obale.

3) Sádlo rozpalte v pánvi a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli, asi po 7 minutách přidejte česnek, scezené houby a promíchejte.

4) Dále přidejte majoránku a rýži. Dochuťte olejem z vlašských ořechů a chvíli dejte zapéct pod gril nebo do trouby.

5) Servírujte ozdobené opečenými ořechy a majoránkou.

Recept podle šéfkuchaře Radka Pálky