Biskupský chlebíček

Suroviny:
- 
		
160 g Hery (pokojové teploty)
 - 
		
200 g třtinového cukru
 - 
		
5 žloutků
 - 
		
5 bílků
 - 
		
200 g špaldové mouky
 - 
		
½prášku do pečiva
 - 
		
100 g rozinek
 - 
		
100 g 70% čokolády
 - 
		
100 g mix ořechů
 - 
		
50 g klikvy
 - 
		
50 g sušených švestek
 
	Postup:
- 
		
Troubu rozehřejte na 180°C. Ve velké míse vyšlehejte Heru s polovinou třtinového cukru. Poté k Heře postupně zapracujte žloutky a zbylý cukr. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V
 - 
		
e zvláštní míse si smíchejte všechny suché ingredience. Mouku, prášek do pečiva, rozinky, čokoládu nasekanou na menší kousky, nesekané ořechy, klikvu a nakrájené sušené švestky na menší kousky. Všechno spolu promíchejte.
 - 
		
Do suché směsi zapracujte vyšlehanou Heru se žloutky. Sníh z bílků nadvakrát vmíchejte do těsta a vytvořte tak hladké těsto.
 - 
		
Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem a těsto do ní vylijte. Vložte do trouby a pečte 40 - 45 minut. Po vytáhnutí vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
 
Recept podle šéfkuchaře Radka Pálky
