Tvarohové knedlíky

 

 

PŘÍPRAVA

  • 1 špetka soli

  • 2 žloutky

  • 500 g měkkého tvarohu

  • 1 hrnek polohrubé mouky

  • 500 g jahody

  • 250 g zakysané smetanay

  • moučkový cukr podle chuti

  • lyofilizované jahody a černý rybíz VitaCup

 

POSTUP

  1. V míse smíchejte měkký tvaroh s prosátou moukou se špetkou soli. Přidejte žloutky a nejprve vařečkou a pak ručně zpracujte na hladké a pružné těsto, které se nelepí na ruce

  2. Těsto nechte asi půl hodiny zakryté v chladu odpočinout. Na moukou posypaném vále nebo pracovní ploše z něj pak vytvarujte váleček. Odkrajujte z něho plátky. Zploštěte je a na každý dejte dobře omytou a osušenou jahodu zbavenou stopky. Zabalte do tvaru knedlíku. 

  3. Knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody a ihned promíchejte, aby se  nepřichytily ke dnu. Vařte mírným varem 8 až 10 minut (podle velikosti). Po této době knedlíky vyplavou na povrch. 

  4. Knedlíky dáme na talíř, ozdobíme zakysanou smetanou smíchanou s moučkovým cukrem a posypeme lyofilizovaným ovocem.

Recept a foto  : VitaCup

Zpět