Tvarohové knedlíky
PŘÍPRAVA
-
1 špetka soli
-
2 žloutky
-
500 g měkkého tvarohu
-
1 hrnek polohrubé mouky
-
500 g jahody
-
250 g zakysané smetanay
-
moučkový cukr podle chuti
-
lyofilizované jahody a černý rybíz VitaCup
POSTUP
-
V míse smíchejte měkký tvaroh s prosátou moukou se špetkou soli. Přidejte žloutky a nejprve vařečkou a pak ručně zpracujte na hladké a pružné těsto, které se nelepí na ruce
-
Těsto nechte asi půl hodiny zakryté v chladu odpočinout. Na moukou posypaném vále nebo pracovní ploše z něj pak vytvarujte váleček. Odkrajujte z něho plátky. Zploštěte je a na každý dejte dobře omytou a osušenou jahodu zbavenou stopky. Zabalte do tvaru knedlíku.
-
Knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody a ihned promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Vařte mírným varem 8 až 10 minut (podle velikosti). Po této době knedlíky vyplavou na povrch.
-
Knedlíky dáme na talíř, ozdobíme zakysanou smetanou smíchanou s moučkovým cukrem a posypeme lyofilizovaným ovocem.
Recept a foto : VitaCup