Tvarohové knedlíky

PŘÍPRAVA
- 
		
1 špetka soli
 - 
		
2 žloutky
 - 
		
500 g měkkého tvarohu
 - 
		
1 hrnek polohrubé mouky
 - 
		
500 g jahody
 - 
		
250 g zakysané smetanay
 - 
		
moučkový cukr podle chuti
 - 
		
lyofilizované jahody a černý rybíz VitaCup
 
POSTUP
- 
		
V míse smíchejte měkký tvaroh s prosátou moukou se špetkou soli. Přidejte žloutky a nejprve vařečkou a pak ručně zpracujte na hladké a pružné těsto, které se nelepí na ruce
 - 
		
Těsto nechte asi půl hodiny zakryté v chladu odpočinout. Na moukou posypaném vále nebo pracovní ploše z něj pak vytvarujte váleček. Odkrajujte z něho plátky. Zploštěte je a na každý dejte dobře omytou a osušenou jahodu zbavenou stopky. Zabalte do tvaru knedlíku.
 - 
		
Knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody a ihned promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Vařte mírným varem 8 až 10 minut (podle velikosti). Po této době knedlíky vyplavou na povrch.
 - 
		
Knedlíky dáme na talíř, ozdobíme zakysanou smetanou smíchanou s moučkovým cukrem a posypeme lyofilizovaným ovocem.
 
Recept a foto : VitaCup
