Mandlové sušenky
PŘÍPRAVA
-
250 g másla
-
300 g hladké mouky
-
100 g mandlové mouky
-
180 g moučkového cukru
-
špetka sušené vanilky
-
1 vejce
-
1 žloutek
-
1 bílek na potření
-
cukrová potahovací hmota či marcipán
-
prachové cukrářské barvy
-
HARIBO srdíčka na ozdobu
POSTUP
V míse smíchejte máslo pokojové teploty, hladkou mouku, mandlovou mouku, moučkový cukr, vanilku, vejce a žloutek. Vypracujte těsto, zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny uležet v lednici.
Následně těsto vyválejte na moukou podsypané ploše. Ideální tlouštka těsta je 3 mm. Vykrájejte požadovaný tvar a pokládejte na papírem vyložený plech. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 10 minut. Ihned po vyndání z plechu potřete sušenky žloutkem, aby se krásně leskly.
Rozválejte cukrovou potahovací hmotu a vykrájejte zvolené tvary. Sušenky potřete vodou a vykrojenou potahovací hmotu lehce přitiskněte. Ozdobte prachovými barvami pomocí štětce, a nakonec kapkou vody přilepte HARIBO srdíčko.
Fotografie a recepty: Haribo