Mandlové sušenky

PŘÍPRAVA

  • 250 g másla

  • 300 g hladké mouky

  • 100 g mandlové mouky

  • 180 g moučkového cukru

  • špetka sušené vanilky

  • 1 vejce

  • 1 žloutek

  • 1 bílek na potření

  • cukrová potahovací hmota či marcipán

  • prachové cukrářské barvy

  • HARIBO srdíčka na ozdobu

POSTUP

V míse smíchejte máslo pokojové teploty, hladkou mouku, mandlovou mouku, moučkový cukr, vanilku, vejce a žloutek. Vypracujte těsto, zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny uležet v lednici.

Následně těsto vyválejte na moukou podsypané ploše. Ideální tlouštka těsta je 3 mm. Vykrájejte požadovaný tvar a pokládejte na papírem vyložený plech. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 10 minut. Ihned po vyndání z plechu potřete sušenky žloutkem, aby se krásně leskly.

Rozválejte cukrovou potahovací hmotu a vykrájejte zvolené tvary. Sušenky potřete vodou a vykrojenou potahovací hmotu lehce přitiskněte. Ozdobte prachovými barvami pomocí štětce, a nakonec kapkou vody přilepte HARIBO srdíčko.

Fotografie  a recepty: Haribo

 

Zpět