Mandlové sušenky

PŘÍPRAVA
- 
	
250 g másla
 - 
	
300 g hladké mouky
 - 
	
100 g mandlové mouky
 - 
	
180 g moučkového cukru
 - 
	
špetka sušené vanilky
 - 
	
1 vejce
 - 
	
1 žloutek
 - 
	
1 bílek na potření
 - 
	
cukrová potahovací hmota či marcipán
 - 
	
prachové cukrářské barvy
 - 
	
HARIBO srdíčka na ozdobu
 
POSTUP
V míse smíchejte máslo pokojové teploty, hladkou mouku, mandlovou mouku, moučkový cukr, vanilku, vejce a žloutek. Vypracujte těsto, zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny uležet v lednici.
Následně těsto vyválejte na moukou podsypané ploše. Ideální tlouštka těsta je 3 mm. Vykrájejte požadovaný tvar a pokládejte na papírem vyložený plech. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 10 minut. Ihned po vyndání z plechu potřete sušenky žloutkem, aby se krásně leskly.
Rozválejte cukrovou potahovací hmotu a vykrájejte zvolené tvary. Sušenky potřete vodou a vykrojenou potahovací hmotu lehce přitiskněte. Ozdobte prachovými barvami pomocí štětce, a nakonec kapkou vody přilepte HARIBO srdíčko.
Fotografie a recepty: Haribo
