Malinové mini cupcakes

 

PŘÍPRAVA

  • 150 g hladké mouky

  • 100 g mandlové mouky

  • 110 g másla

  • 130 g krystalového cukru

  • 8 g kypřícího prášku

  • 3 vejce

  • špetka soli

  • 150 g malin

Krém:

  • 200 g másla

  • 80 g moučkového cukru

  • 250 g mascarpone

  • 100 g bílé čokolády

  • HARIBO srdíčka na ozdobu

 

  1. Máslo nechte změknout do pokojové teploty. Poté ho utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce a opět ušlehejte. Přisypte hladkou mouku, mandlovou mouku, kypřící prášek, sůl a znovu vyšlehejte. 

  2. Rozkrájejte maliny na poloviny a lehce je  vmíchejte do hotového těsta. 

  3. Do košíčků postavených na plech pomocí lžíce nalijte do 2/3 těsto. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut, dokud těsto nechytne zlatavou barvu. 

  4. Nechte rozpustit bílou čokoládu na krém. Mezitím vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do bílé pěny. Přidejte mascarpone a jemně zašlehejte. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte bílou čokoládu vystydlou na pokojovou teplotu a jemně vyšlehejte. Barvu krému dolaďte libovolně pomocí potravinářských gelových barev. Připravený krém naneste na cupcakes cukrářskou špičkou a ozdobte HARIBO srdíčky.

Tip: Používejte ingredience stejné pokojové teploty, jinak hrozí, že se těsto srazí (v takovém případě nechte těsto odležet, aby se teplota jednotlivých ingrediencí sjednotila a vyšlehejte).

   Recept a foto:Haribo

Zpět