Malinové mini cupcakes
PŘÍPRAVA
-
150 g hladké mouky
-
100 g mandlové mouky
-
110 g másla
-
130 g krystalového cukru
-
8 g kypřícího prášku
-
3 vejce
-
špetka soli
-
150 g malin
Krém:
-
200 g másla
-
80 g moučkového cukru
-
250 g mascarpone
-
100 g bílé čokolády
-
HARIBO srdíčka na ozdobu
-
Máslo nechte změknout do pokojové teploty. Poté ho utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce a opět ušlehejte. Přisypte hladkou mouku, mandlovou mouku, kypřící prášek, sůl a znovu vyšlehejte.
-
Rozkrájejte maliny na poloviny a lehce je vmíchejte do hotového těsta.
-
Do košíčků postavených na plech pomocí lžíce nalijte do 2/3 těsto. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut, dokud těsto nechytne zlatavou barvu.
-
Nechte rozpustit bílou čokoládu na krém. Mezitím vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do bílé pěny. Přidejte mascarpone a jemně zašlehejte. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte bílou čokoládu vystydlou na pokojovou teplotu a jemně vyšlehejte. Barvu krému dolaďte libovolně pomocí potravinářských gelových barev. Připravený krém naneste na cupcakes cukrářskou špičkou a ozdobte HARIBO srdíčky.
Tip: Používejte ingredience stejné pokojové teploty, jinak hrozí, že se těsto srazí (v takovém případě nechte těsto odležet, aby se teplota jednotlivých ingrediencí sjednotila a vyšlehejte).
Recept a foto:Haribo