Malinové mini cupcakes

PŘÍPRAVA
- 
		
150 g hladké mouky
 - 
		
100 g mandlové mouky
 - 
		
110 g másla
 - 
		
130 g krystalového cukru
 - 
		
8 g kypřícího prášku
 - 
		
3 vejce
 - 
		
špetka soli
 - 
		
150 g malin
 
Krém:
- 
		
200 g másla
 - 
		
80 g moučkového cukru
 - 
		
250 g mascarpone
 - 
		
100 g bílé čokolády
 - 
		
HARIBO srdíčka na ozdobu
 
- 
		
Máslo nechte změknout do pokojové teploty. Poté ho utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce a opět ušlehejte. Přisypte hladkou mouku, mandlovou mouku, kypřící prášek, sůl a znovu vyšlehejte.
 - 
		
Rozkrájejte maliny na poloviny a lehce je vmíchejte do hotového těsta.
 - 
		
Do košíčků postavených na plech pomocí lžíce nalijte do 2/3 těsto. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut, dokud těsto nechytne zlatavou barvu.
 - 
		
Nechte rozpustit bílou čokoládu na krém. Mezitím vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do bílé pěny. Přidejte mascarpone a jemně zašlehejte. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte bílou čokoládu vystydlou na pokojovou teplotu a jemně vyšlehejte. Barvu krému dolaďte libovolně pomocí potravinářských gelových barev. Připravený krém naneste na cupcakes cukrářskou špičkou a ozdobte HARIBO srdíčky.
 
Tip: Používejte ingredience stejné pokojové teploty, jinak hrozí, že se těsto srazí (v takovém případě nechte těsto odležet, aby se teplota jednotlivých ingrediencí sjednotila a vyšlehejte).
Recept a foto:Haribo
