Čokoládové lanýže
PŘÍPRAVA
-
100 g smetany
-
40 g másla
-
250 g kvalitní hořké čokolády
-
špetka soli
-
100 g malin
-
40 g cukru
-
HARIBO srdíčka
-
sušené maliny na ozdobu
POSTUP
-
Čerstvé maliny ohřejte společně s cukrem na pánvi a přiveďte k mírnému varu. Poté sundejte z plotny a nechte vychladnout.
-
Do rendlíku nalijte smetanu a nechte ji lehce probublat, přidejte máslo a jakmile se rozpustí, sundejte z plotny.
-
Hořkou čokoládu si nalámejte do mísy. Přilijte horkou smetanu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Přidejte špetku soli, směs z malin a promíchejte. Poté překryjte fólií a nechte v lednici ztuhnout.
-
Po ztuchnutí naberte lžící požadované množství hmoty a obalte jí HARIBO srdíčko, položte na pečící papír a nechte ztuhnout. Sušené maliny rozdrťte a po ztuhnutí v nich lanýže obalte. Vložte do cukrářského košíčku.
Recept a foto : Haribo