Čokoládové lanýže

 

 

PŘÍPRAVA

  • 100 g smetany

  • 40 g másla

  • 250 g kvalitní hořké čokolády

  • špetka soli

  • 100 g malin

  • 40 g cukru

  • HARIBO srdíčka

  • sušené maliny na ozdobu

POSTUP

  • Čerstvé maliny ohřejte společně s cukrem na pánvi a přiveďte k mírnému varu. Poté sundejte z plotny a nechte vychladnout. 

  • Do rendlíku nalijte smetanu a nechte ji lehce probublat, přidejte máslo a jakmile se rozpustí, sundejte z plotny. 

  • Hořkou čokoládu si nalámejte do mísy. Přilijte horkou smetanu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Přidejte špetku soli, směs z malin a promíchejte. Poté překryjte fólií a nechte v lednici ztuhnout. 

  • Po ztuchnutí naberte lžící požadované množství hmoty a obalte jí HARIBO srdíčko, položte na pečící papír a nechte ztuhnout. Sušené maliny rozdrťte a po ztuhnutí v nich lanýže obalte. Vložte do cukrářského košíčku.

Recept a foto : Haribo

Zpět