Čokoládové lanýže

PŘÍPRAVA
- 
		
100 g smetany
 - 
		
40 g másla
 - 
		
250 g kvalitní hořké čokolády
 - 
		
špetka soli
 - 
		
100 g malin
 - 
		
40 g cukru
 - 
		
HARIBO srdíčka
 - 
		
sušené maliny na ozdobu
 
POSTUP
- 
		
Čerstvé maliny ohřejte společně s cukrem na pánvi a přiveďte k mírnému varu. Poté sundejte z plotny a nechte vychladnout.
 - 
		
Do rendlíku nalijte smetanu a nechte ji lehce probublat, přidejte máslo a jakmile se rozpustí, sundejte z plotny.
 - 
		
Hořkou čokoládu si nalámejte do mísy. Přilijte horkou smetanu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Přidejte špetku soli, směs z malin a promíchejte. Poté překryjte fólií a nechte v lednici ztuhnout.
 - 
		
Po ztuchnutí naberte lžící požadované množství hmoty a obalte jí HARIBO srdíčko, položte na pečící papír a nechte ztuhnout. Sušené maliny rozdrťte a po ztuhnutí v nich lanýže obalte. Vložte do cukrářského košíčku.
 
Recept a foto : Haribo
