Fritovaná vejce

 

Zdroj: Jana Matoušková, Telč

 

Příprava (pro 4 osoby)

  • 9 vajec

  • 1 malou cibuli

  • 5 snítek kopru

  • ½ jablka

  • 50 g sterilovaných okurek

  • 75 g jogurtového dresinku

  • 150 g bílého jogurtu

  • 1–2  lžíce nálevu z okurek

  • mletý bílý pepř

  • sůl

  • fritovací olej

  • 30 g hladké mouky

  • 50 g strouhanky

 

Postup

 

1.  Osm vajec natvrdo uvařených oloupeme. Kopr opereme a dvě snítky odložíme na zdobení. Zbylý kopr a cibuli posekáme nadrobno. Sterilované okurky a jablko nakrájíme na malé kousky

2.  Jogurtový dressing promícháme s jogurtem, podle chuti přidáme nálev z okurek. Osolíme, opepříme a promícháme. Do omáčky přidáme cibuli, kopr, jablko a okurky

3.  Olej ve fritéze rozehřejeme na 180°C. Zbylé vejce rozkvedláme se solí a pepřem. Vařená vajíčka obalíme postupné v mouce, vejci a strouhance a smažíme 1–2 minuty dozlatova. Rozdělíme je na talíře, přelijeme jogurtovou omáčkou a zdobíme koprem. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

 

<< Zpět