Salát z lilků

PŘÍPRAVA

  • 2 středně velké lilky

  • 1 žlutá nebo zelená paprika

  • 1 jarní cibulka

  • 4 stroužky česneku

  • ½ lžičky papriky

  • 2 - 3lžíce zakysané smetany

  • ½ lžíce olivového oleje

  • sůl pepř

  • plátky citronu

  • hrst granátových semen, ale nemusí být

POSTUP

Lilky nakrájíme na tenké podélné plátky , osolíme, rozložíme a necháme odležet. Osušíme papírovým ubrouskem.

Očistíme papriku a překrojíme na dvě poloviny. Zeleninu přendáme na plech a v troubě nebo na grilu ogrilujem z obou stran. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky.

Česnek očistíme a prolisujeme do menší misky, přidáme nasekanou jarní cibulku, papriku, smetanu, sůl a olivový olej. Vše smíchejte dohladka.

Grilovaný lilek a papriku přimícháme do zálivky, nebo je naaranžujeme na misku a zálivkou zlehka pokapeme. Ozdobíme hrstí semen granátových jablíček.

Foto: pixabay

šm

< Zpět