Vídeňská klasika
PŘÍPRAVA
Bramborový salát vídeňský je známý tím, že není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem. Je to příjemná odlehčená verze.
700 g brambor
200 ml hovězího vývaru
1 červená cibule
2 lžíce oleje
2 lžíce octa
1 lžíce hořčice
pažitka, sůl pepř
POSTUP
Brambory uvaříme ve slupce. Cibuli nakrájíme , osolíme, přidáme ocet a hořčici zamícháme a přidáme nakrájenou pažitku.
Uvařené brambory oloupene a ještě teplé nakrájíme na kostky. Pak dáme do mísy, zalijeme horkým vývarem, promícháme, přidáme připravenou cibuli s hoččicí a octem. Dosolíme, přidáme olej a znovu opatrně promícháme. Někdo rád přidává na tenké plátky nakráíjenou čerstvou okurku.
Foto Pixabay