Vídeňská klasika

PŘÍPRAVA

Bramborový salát vídeňský je známý tím, že není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem. Je to příjemná odlehčená verze.

700 g brambor

200 ml hovězího vývaru

1 červená cibule

2 lžíce oleje

2 lžíce octa

1 lžíce hořčice

pažitka, sůl pepř

POSTUP

Brambory uvaříme ve slupce. Cibuli nakrájíme , osolíme, přidáme ocet a hořčici zamícháme a přidáme nakrájenou pažitku.

Uvařené brambory oloupene a ještě teplé nakrájíme na kostky. Pak dáme do mísy, zalijeme horkým vývarem, promícháme, přidáme připravenou cibuli s hoččicí a octem. Dosolíme, přidáme olej a znovu opatrně promícháme. Někdo rád přidává na tenké plátky nakráíjenou čerstvou okurku.

Foto Pixabay