Salát z pečených brambor s červenou cibulkou, hořčicí a zakysanou smetanou
PŘÍPRAVA
-
české brambory 1 kg
-
červená cibule 1 ks
-
zakysaná smetana 250 g
-
majonéza 100 g
-
hrubozrnná hořčice dijon 2 lžíce
-
petržel 2 lžíce
-
jarní cibulka 1 ks
-
tymián 5 větviček
-
česnek 6 stroužků
-
sůl, pepř
-
olej
POSTUP
Omyté brambory rozkrojíme napůl a dáme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme nasekané lístky tymiánu a rozmačkané stroužky česneku. To vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě na 200 °C dozlatova.
Vychladlé upečené brambory smícháme s majonézou, zakysanou smetanou, nasekanou jarní cibulkou, petrželí a hrubozrnnou hořčicí. Dle chuti dosolíme nebo opepříme, podávat můžeme samostatně, nebo jako přílohu k řízkům.
Foto a zdroj: ČBS - Český bramborářský svaz