Salát z pečených brambor s červenou cibulkou, hořčicí a zakysanou smetanou

PŘÍPRAVA

  • české brambory 1 kg

  • červená cibule 1 ks

  • zakysaná smetana 250 g

  • majonéza 100 g

  • hrubozrnná hořčice dijon 2 lžíce

  • petržel 2 lžíce

  • jarní cibulka 1 ks

  • tymián 5 větviček

  • česnek 6 stroužků

  • sůl, pepř

  • olej

POSTUP

Omyté brambory rozkrojíme napůl a dáme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme nasekané lístky tymiánu a rozmačkané stroužky česneku. To vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě na 200 °C dozlatova. 

Vychladlé upečené brambory smícháme s majonézou, zakysanou smetanou, nasekanou jarní cibulkou, petrželí a hrubozrnnou hořčicí. Dle chuti dosolíme nebo opepříme, podávat můžeme samostatně, nebo jako přílohu k řízkům.

Foto a zdroj: ČBS - Český bramborářský svaz