Salát z pečených brambor s červenou cibulkou, hořčicí a zakysanou smetanou

PŘÍPRAVA
- 
		české brambory 1 kg 
- 
		červená cibule 1 ks 
- 
		zakysaná smetana 250 g 
- 
		majonéza 100 g 
- 
		hrubozrnná hořčice dijon 2 lžíce 
- 
		petržel 2 lžíce 
- 
		jarní cibulka 1 ks 
- 
		tymián 5 větviček 
- 
		česnek 6 stroužků 
- 
		sůl, pepř 
- 
		olej 
POSTUP
Omyté brambory rozkrojíme napůl a dáme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme nasekané lístky tymiánu a rozmačkané stroužky česneku. To vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě na 200 °C dozlatova.
Vychladlé upečené brambory smícháme s majonézou, zakysanou smetanou, nasekanou jarní cibulkou, petrželí a hrubozrnnou hořčicí. Dle chuti dosolíme nebo opepříme, podávat můžeme samostatně, nebo jako přílohu k řízkům.
Foto a zdroj: ČBS - Český bramborářský svaz
