Bramborový salát s červenou řepou, jablky a křenem, s plátky uzeného lososa

PŘÍPRAVA

  • uvařené brambory ve slupce 1 kg

  • uvařená či upečená červená řepa 500 g

  • jablka 2 menší kusy

  • strouhaný křen 3 lžíce

  • hořčice dijon 2 lžícezakysaná smetana 100 g

  • majonéza 100 g

  • jarní cibulka 2 lžíce

  • vařené vejce 4 kusy

  • plátky uzeného lososa 4 kusy

  • olej

  • sůl, pepř

POSTUP

Na kostičky nakrájené brambory a řepu smícháme s nastrouhaným křenem, jablky, jarní cibulkou, hořčicí, majonézou a zakysanou smetanou. Poté dle chuti osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Po uležení v ledničce podáváme spolu s plátky uzeného lososa, posypané strouhaným vejcem.

Foto a zdroj: ČBS – Český bramborářský svaz