Bramborový salát s červenou řepou, jablky a křenem, s plátky uzeného lososa
PŘÍPRAVA
-
uvařené brambory ve slupce 1 kg
-
uvařená či upečená červená řepa 500 g
-
jablka 2 menší kusy
-
strouhaný křen 3 lžíce
-
hořčice dijon 2 lžícezakysaná smetana 100 g
-
majonéza 100 g
-
jarní cibulka 2 lžíce
-
vařené vejce 4 kusy
-
plátky uzeného lososa 4 kusy
-
olej
-
sůl, pepř
POSTUP
Na kostičky nakrájené brambory a řepu smícháme s nastrouhaným křenem, jablky, jarní cibulkou, hořčicí, majonézou a zakysanou smetanou. Poté dle chuti osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Po uležení v ledničce podáváme spolu s plátky uzeného lososa, posypané strouhaným vejcem.
Foto a zdroj: ČBS – Český bramborářský svaz