V-HRANOLKY CRISPERS S CHILLI CON CARNE

PŘÍPRAVA

• 1 balení McCain hranolků Crispers
• 400 g mletého hovězího masa
• 2 lžíce oleje
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 1 lžička mleté sladké papriky
• špetka kajenského pepře (nebo podle chuti)
• ½ lžičky mletého římského kmínu
• 170 ml hovězího vývaru
• 200 g plechovka krájených rajčat
• 2 lžíce rajčatového protlaku
• 200 g plechovka červených fazolí
• sůl
• pepř
• 25 g hořké čokolády
• krémová zakysaná smetana

POSTUP

V-hranolky Crispers připravte v troubě podle návodu na obalu.
Olej vlijte do tlustostěnného hrnce a na něm orestujte najemno nasekanou cibuli. Asi po dvou minutách přidejte na plátky nasekaný česnek a společně restujte ještě asi minutu. Do hrnce přidejte mleté hovězí maso, osolte ho a opepřete a zprudka orestujte. Když je maso osmažené, přidejte rajský protlak, papriku, kajenský pepř a římský kmín. Společně zarestujte a ihned přidejte krájená rajčata z plechovky a hovězí vývar. Hrnec zaklopte a chilli duste 30 minut. V průběhu vaření ho občas promíchejte.

Na závěr do chilli vmíchejte scezené červené fazole z plechovky a hořkou čokoládu. Směs ochutnejte a dosolte dle vaší chuti.
Chilli con carne můžete pro zjemnění doplnit zakysanou smetanou a servírujte ho v misce s křupavými hranolky McCain.

<Zpět