FISH´N´CHIPS

PŘÍPRAVA

• 1 balení McCain hranolků Crispers
• 500 g mořské ryby (treska, tilápie a jiné)
• 1/2 hrnku hladké mouky + trochu na obalení
• 1 lžička jedlé sody
• cca 100 ml piva
• 1/2 lžičky soli
• olej na smažení
• 1 hrnek zeleného hrášku
• 1 lžička másla
• sůl
• tatarská omáčka
• citrón

POSTUP

Hranolky připravte v troubě podle návodu na obalu.
Zelený hrášek spařte horkou vodou v cedníku a potom ho na lžičce másla jen lehce prohřejte. Následně ho rozmačkejte šťouchadlem na brambory a lehce osolte.
Maso z mořské bělomasé ryby si nakrájejte na středně velké kousky a z obou stran ho osolte.
Nyní si připravte těstíčko z prosáté hladké mouky, jedlé sody, soli a světlého piva. Ihned směs důkladně ruční metlou zpracujte, aby se nevytvořily hrudky. Vznikne těstíčko, konzistencí podobné tomu na palačinky.
Ve větší pánvi rozpalte dostatečné množství oleje, obalte nasolenou rybu v hladké mouce a pak v těstíčku a dejte ji ihned smažit dozlatova z obou stran.

Hotovou rybu i hranolky podávejte s tatarskou omáčkou, s mačkaným zeleným hráškem a upečenými hranolky McCain Crispers.

< Zpět