Postnice – ječné kroupy s ovocem

 

 
 

Zdroj: Receptynakazdyden.cz

 

 Příprava

  • 2 skleničky ječných krup

  • 1 sklenička sušených švestek

  • 1 sklenička sušených jablek

  • 6 kusů sušených hrušek

  • 1 sklenička cukru (podle chuti)

  • 1 kostka Knorr bujon zeleninový

  • 1 sklenička rozinek

 

Postup

Uvařte ječné kroupy v 1,5 litru vody, přidejte kostku Knorr Bujón Zeleninový, sceďte.

Vařte ovoce ve vroucí vodě až bude měkké. Sceďte je a nakrájejte na kostky.

Přidejte je do zbylého vývaru a také přidejte uvařené ječné kroupy. 

Dochuťte dle vlastní chuti. Nechejte povařit ještě půl hodiny na mírném ohni.

 

< Zpět