Polévka z červené čočky

 

 
 
Příprava
 
  • červené čočky 200 g

  • stroužky česneku 2 

  • pepře špetka 

  • sůl

  • 1 l zeleninového vývaru (hotový nebo bujón) 

 

Postup

Oloupejte a pokrájejte jednu cibuli. Rozpalte v hrnci olej a osmahněte na něm cibuli, až zesklovatí.

Přidejte dva prolisované stroužky česneku, nechte rozvonět.

Přisypte červenou čočku, krátce zasmahněte a zalijte horkým (ohřátým) vývarem.Přidejte špetku chilli dle chuti, pepř a mletý koriandr. Vařte pozvolna 

15–20 minut, až bude čočka úplně měkká. Dosolte.

Hotovou polévku není potřeba zahušťovat, čočka ji dostatečně zahustí.

Na závěr ji posypejte ještě čerstvou petrželkou nebo koriandrem a podávejte ji například s chlebem

 

< Zpět