Kynuté vdolky

 
 
 

Příprava

  • 250 g hladké mouky

  • 250 ml mléko

  • 1 vejce

  • 3 lžíce oleje

  • 1 balení droždí

  • 1 lžička cukru krupice na kvásek

  • 1 špetka soli

Postup

Do mísy nasypte mouku, přidejte olej, sůl a vajíčko.

V hrnečku si připravte kvásek – do vlažného mléka se rozdrobí droždí, přidá lžička cukru a lžíce mouky a nechá vykynout.

Vlijte do mouky a vypracujte vláčné těsto – podle potřeby můžete přidat mouku nebo mléko.Těsto nechte na teplém místě kynout 1 hodinu. Poté vyklopte na vál a vytvořte bochánky (nebo jiné tvary jako jsou pletýnky apod), dejte na tukem vymazané plechy a nechte ještě asi půl hodiny odpočívat.

Poté potřete tukem a vložte do rozehřáté trouby. Pečeme (podle velikosti) asi 30 minut.

 

Foto: pixabay

< Zpět