Polévka Phu s hovězím masem

10. Polévka Pho s hovězím masem

  • 500 g hovězího masa (nejlépe ze svíčkové)

  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón Hovězí

  • 3 l vody

  • 500 g rýžových nudlí

  • 80 ml rybí omáčky

  • 150 g fazolových klíčků

  • 2 jarní cibulky

  • 1 červená cibule

  • kousek čerstvého zázvoru o velikosti palce

  • 2 chilli papričky

  • 2 stroužky česneku

  • 1 svazek čerstvého koriandru, bazalka, pažitka

  • 2 limetky

  • olej

Jak na to

  1. Bílou cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky, přidejte k masu a oleji. Pečte v troubě rozehřáté na teplotu 200 stupňů po dobu 10 minut. Následně připravte vývar, kterým zalijte cibuli a maso třemi litry vody.

  2. Vyndejte z trouby a vařte po dobu cca 40 minut.

  3. Následně vyndejte maso a polévku přeceďte. Maso nakrájejte na velmi tenké plátky.

  4. K polévce přidejte maso, nakrájený zázvor a česnek, šťávu z limetky a rybí omáčku. Opět přiveďte k varu.

  5. Část polévky odlijte do misky a namočte do ní nudle. Až budou nudle měkké, přendejte je do mističek a zbylou polévku vlijte zpět do hrnce.

         Zdroj: www.receptynakazdyden.cz

         <  Zpět