Francouzská polévka

  • 4 velké cibule

  • 2 lžíce oleje

  • 3 lžíce nastrouhaného sýru ementál

  • 1 l zeleninového vývaru připraveného z 2 vaniček Knorr Bohatý bujón zeleninový

  • 2 špetky pepře

  • 4 plátky toustového chleba

  • 2 dl suchého bílého vína 

Jak na to

  1. Nakrájejte cibuli na jemné plátky,vložte do rozehřátého oleje, jemně osolte a pomaloučku restujte, až bude cibule krásně zkaramelizovaná. Přilijte víno a nechte ho chviličku odpařit. Přidejte zeleninový vývar a vařte zhruba 20 minut. V případě potřeby dochuťte čerstvě mletým pepřem.

  2. Mezitím si v troubě, na pánvi nebo v toustovači opečte chléb a nastrouhejte sýr. Polévku nalijte do malých zapékacích misek, přikryjte ji opečeným chlebem a posypte sýrem. Dejte zapékat do trouby pod gril dokud se sýr nerozpustí.

 

  Zdroj: www.receptynakazdyden.cz

  <  Zpět