Cuketová čalamáda

PŘÍPRAVA

  • 1 lžíce slunečnicového oleje

  • 2 velké cibule

  • 8-10 stroužků česneku

  • 2 kapie nebo slovenské papriky

  • 1 větší cuketa (cca 1 kg)

  • 5 masitých rajčat nebo dvě hrsti drobných rajčat

  • 5 polévkových lžic rajčatové passaty

  • 5 polévkových lžic worcestrové omáčky,

  • 1,5 dl červeného vinného octa

  • 1 balíček směsi k nakládání Lako Labeta

  • 125 g krystalového cukru

POSTUP

Ve větším hrnci na oleji orestujte na osminky nakrájené cibule a všechen nadrcený česnek.

 Cuketu nastrouhejte nahrubo, papriky a rajčata pokrájejte.

 Do hrnce postupně přidávejte zeleninu a nechte dusit.

 Připravte si zálivku ze směsi Lako, červeného vinného octa, cukru a worcesteru. Můžete naředit troškou vody, aby se směs dobře rozpustila. Směs nechte 10 minut odstát.

 Před použitím zálivku proceďte aby zůstala pouze tekutina. K zelenině přidejte passatu a také zálivku. V hrnci společně povařte 10 minut za občasného míchání.

 Plňte do sklenic, a ještě sterilujte v troubě při 80 °C po dobu 40 minut. Z této dávky vyjde 6-8 skleniček o objemu cca 200 ml. Ve skleničkách vydrží nejméně 12 měsíců. 

Další inspiraci na recepty najdete na www.labeta.cz

<< Zpět