Polévka z červené čočky a drcených rajčat

Ingredience na 4 porce:

80 g červené čočky půlené Menu Gold

1 cibule, 1 mrkev, 1 petržele, 40 g řapíkatého celeru 

olivový olej

200 g drcených rajčat

1 stroužek česneku 

provensálské koření 

1 lžička cukru, sůl

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, drcená rajčata, zasypeme čajovou lžičkou cukru a necháme zkaramelizovat. 

Přidáme utřený česnek, provensálské koření, osolíme a krátce povaříme. 

Ke konci vaření přidáme propláchnutou červenou čočku a krátce povaříme. 

Polévku dochutíme a podáváme.

Zdroj a foto: www.menugold.cz