Zapečené kuřecí bagetky

 

 

PŘÍPRAVA

  • zbytky kuřecího pečeného masa, ale hodí se i krůtí

  • hrst sušených rajčat

  • sterilované nebo čerstvé kapie

  • hrst zelených oliv

  • strouhaný tvrdý sýr

  • 2 lžíce oleje

  • sůl a pepř

  • bagetky

  • alobal

POSTUP

Bagetky prořízneme do poloviny a naplníme připravenou kuřecí směsí.

Směs:

Nakrájíme zbytky masa na drobné kostičky, smícháme se sušenými rajčaty, sterilovanou kapií, jemně nakrájenou cibulí a několika lžícemi oleje. Přidáme nakrájené olivky, osolíme a opepříme. Posypeme hrstí nastrouhaného sýra.

Každou bagetku zabalíme z velké části do alobalu, nahoře ponecháme  otvor. Narovnáme do koláčové formy a dáme zapéct do trouby, dokud okraje bagetek nezezlátnou a sýr se nerozpustí.

Podáváme teplé se zeleninovým salátem.

< Zpět