Slaný koláč se špenátem

 

 

PŘÍPRAVA

  • 400 g listového těsta

  • 450 g listového špenátu

  • 300g zakysané smetany

  • 200 govčího sýra

  • 2 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 3 vejce špetka muškátového oříšku

  • 1 vejce na potření těsta

  • mletý pepř, sůl, olej


POSTUP

Těsto rozdělíme na dva díly. Z prvního dílu vyválíme placku a vložíme do koláčové formy vyložené zmačkaným a zas narovnaným pečícím papírem. Náplň: na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nasekaný špenát, polovinu zakysané smetany a vejce, zamícháme a necháme malou chvíli podusit.
Na připravené těsto navrstvíme nastrouhaný sýr, pokapaný zbytkem smetany a pak i špenátovou směs. Vše přikryjeme druhou částí vyváleného těsta.

Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě upečeme při 200 °C. Chutná skvěle teplý, ale také studený.

< Zpět