Rychlý jahodový koláč

  • 4 lžíce cukru

  • 1/2 balíčku prášku do pečiva

  • 4 lžíce oleje

  • 2 lžíce polohrubé mouky

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 4 ks vajec

Postup

Žloutky, cukr a olej vyšlehejte do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec sníh vyšlehaný z bílků.

Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy, v horkovzdušné troubě se peče asi 10 minut na 170 °C.

Upečený a vychladlý korpus potřete jahodovým džemem. Celou plochu korpusu vyskládejte hustě půlkami jahod (řeznou stranou dolů).

Podle návodu na sáčku uvařte želatinu a nalijte ji od prostředka na jahody. Jahodový zákusek dejte do lednice alespoň na 25 minut ztuhnout.

Při podávání se dá doplnit šlehačkou.

 

< zpět