Roláda s jahodami

 
  • 90 g hl. mouky

  • 3 vejce

  • 80 g krupicového cukru

  • 1 balíček vanilkového cukru

náplň

  • 1 kelímek zakysané smetany 250 g

  • 100 g jahod nakrájených na plátky

  • 10 g želatiny

  • 50 g drcených jahod

  • 100 ml vody


Roláda: Ušlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Můžete zpočátku šlehat nad párou. Přidejte vanilkový cukr i mouku a těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte v předehřáté troubě asi 8 minut na 200 °C. Ihned po upečení piškot překlopte na pomoučenou utěrku a nechte vychladnout. Pak opatrně odstraňte pečící papír.

Smetanu smíchejte s cukrem, jahodovým pyré a přimíchejte nakrájené jahody. Želatinu namočte do vody podle návodu a nechte 10 minut nabobtnat. Pak ji zahřejte téměř k bodu varu a ihned vlijte do smetanové náplně. Vše dobře promíchejte a vychlaďte.

Rozetřete na vychladlý korpus, stočte pomocí utěrky do rolády. 

Zabalte do alobalu a dejte do chladničky ztuhnout.

< zpět