Jablkový koláč z křehkého těsta

PŘÍPRAVA

250 g hladké mouky

120 g cukru

130 g másla

1 vejce

sůl

4 velká jablka

skořice

citronová šťáva

POSTUP

Máslo nakrájíme na kousky, přidáme mouku, špetku soli, cukr a jedno vejce. Vypracujeme těsto a necháme 15 minut odležet. Rozdělíme na dvě části, z větší, asi 2/3 těsta, rozválíme plát, druhou část necháme stranou.

Do vymazané formy dáme těsto a prsty je zvedneme u okrajů. Přidáme nastrouhaná jablka ochucená citronovou šťávou, poprášíme skořicí a moučkovým cukrem. Z měnší části těsta nakrájíme rádlem proužky, které úhledně naskládáme na jablka. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při teplotě 180°C.

Foto: pixabay

 < Zpět